1. oktober 2016

Krško z zmago še samo točko za Sevnico

krško

V športni dvorani Šolskega centra Krško-Sevnica je bil danes odigran 6. krog končnice za obstanek v 1. NLB Leasing ligi. Slavili so domačini, ki so z 31:29 premagali ekipo Jeruzalema iz Ormoža.

Prvi zadetek na tekmi je dosegel Jaka Ferkulj nato pa je pri gostih izenačil Daniel Mesarič. Vse tja do prve polovice prvega polčasa so krčani držali minimalno prednost enega oziroma dveh zadetkov, potem pa jih je danes zelo razigrani Ferkulj z dvema zaporednima goloma privedel do vodstva z 12:8. Gostje so hitro odreagirali in preko Klajiča, Čudiča in Žmavca napravili delni razultat 3:0 in se znova približali “zelenim”. Igra domačih je nato nekoliko popustila in rokometaši iz Ormoža so na odmor ob polčasu odšli z zadetkom prednosti 15:16.

Drugi del je strelsko odtvoril Aleš Šišmanovič in povišal prednost na 17:15. Za Krško je nato zadel Matej Kučič, toda sledila sta dva zaporedna zadetka gostov za prednost treh golov 16:19. Do 40. minute je gostom uspelo držati vajeti v svojih rokah, nato pa so domači stopili na plin in v 44. minuti je Daniel Pfajfar zadel za prvo izenačenje v drugem polačsu 23:23. Krčane pa je v vodstvo popeljal Matej Kučič.

Gostje so potem znova izenačili na 24:24 nato pa so se razigrali domačini, ki so v 56. minuti vodili za 5 zadetkov, kar je bilo najvišje vodstvo na tekmi. 30:25 Sledil je hiter odgovor iz nasprotne strani, z delnim izidom 4:0 so gostje zelo namreč ogrozili domačo zmago, toda v zadnji minuti je za končnih 31:29 zadel domačin Nejc Cehte in Krško je zabeležilo drugo zaporedno zmago v končnici za obstanek.

Lestvica končnice od 6-12 mesta: Ribnica 24, SVIŠ 22, Ormož 21, Izola 19, Sevnica 10, Krško 9

krško
Deli na Facebook-u